4Flow massage

              PUUR ONTSPANNEN       VOORKOM EN VERHELP KLACHTEN

Massages

 

* ontspanningsmassage * klachtgerichte massage * stevige deep tissue massage * sportmassage * cupping *.... of een combinatie hiervan *

Algemene informatie over mijn massages. 

Ik masseer kinderen vanaf 9 jaar en dames. Met persoonlijke aandacht voor jou en vanuit de overtuiging dat een respectvolle aanraking je lichaam en geest meer in balans brengt. 

In mijn praktijk maak ik gebruik van natuurlijke producten die de huid intensief verzorgen.

Ik werk zowel klachtgericht als intuïtief en combineer daarbij verschillende technieken, afhankelijk van jouw wensen en wat ik tegenkom tijdens de massage.

Ontspanningsmassage 'go with the flow'

Dit is een treatment massage waarbij de intensiteit wordt opgebouwd en ik gebruik maak van verschillende technieken. Intuïtief en geheel afgestemd op jou! Ontspannende strijkingen afgewisseld met steviger knedingen en/of bindweefselmassage, alles afgestemd op jouw voorkeur en dat wat het beste past op dat moment.
Je kiest zelf de duur van de massage. Een gehele lichaamsmassage duurt 60,75 of 90 minuten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kortere deelmassage van bijv. rug/schouders/nek.

Klachtgerichte massage

Heb je last van pijn in je onderrug, nekpijn, stijfheid in je nek of schouder of last van zogenaamde 'triggerpoints' of 'knopen'? RSI, CANS (staat voor: complaints to arms, neck and shoulders) gerelateerde klachten?

Door mijn specialisaties in dit soort klachten, kan ik gerichter werken en veel klachten helpen verlichten. Ik besteed ook aandacht aan de oorzaak en kan je met oefeningen en adviezen nog beter helpen voor de lange termijn.
Ook als aanvulling op je behandelend specialist. Fysiotherapeuten en andere therapeuten hebben vaak geen gelegenheid meer om wat langer te masseren. Massage als aanvulling op je therapie kan veel klachten sneller verhelpen (natuurlijk altijd in overleg).

Stevige Deep Tissue massage

Bij deze stevige rugmassage wordt gelijk tot diep in de spierlagen gewerkt waardoor ook het bindweefsel wordt losgemaakt. Zeer stevige, langzame bewegingen zonder olie over de spieren worden gecombineerd met milde strijkingen. Deze combinatievorm heeft een positieve werking op het zenuwstelsel en brengt hierin meer balans. Soms wordt ook mentaal direct meer ontspanning en bewustwording van 'aandachtspunten' ervaren. Het stretchen van de gewrichten in schouders en armen kan onderdeel uitmaken van de massage, waardoor veel klachten en stijfheid rondom gewrichten kunnen worden verholpen. Deze massage techniek wordt veelal gecombineerd met een ontspannings-, sport- of klachtgerichte massage. Enige 'massage ervaring' is wenselijk.

Sportmassage

Ben je sportief en wil je je spieren soepel en gezond houden? Deze vorm van massage kan zowel worden gedaan om de spieren te activeren voorafgaand aan een sportprestatie of om mentaal en fysiek te ontspannen. De sportmassage die ik geef (geen NGS-lid) is stevig maar niet pijnlijk. Door knedingen tot in de diepere spierlagen wordt de doorbloeding gestimuleerd. Ook melkzuur en afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.

Cupping

Cupping is een eeuwenoude Chinese manier van masseren waarbij gebruik wordt gemaakt van cups. Met siliconen cups die vacuüm over de huid gaan, worden afvalstoffen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak getrokken en wordt de bloedsomloop sterk verbeterd. Het activeert ook het lymfesysteem waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Mijn manier van cuppen is niet pijnlijk (meestal wordt het zelfs als heel prettig ervaren omdat het stevig aanvoelt) en er komt geen bloed bij kijken zoals je soms op youtube filmpjes wel eens ziet. Soms kan er nog enige tijd wat roodheid blijven na de behandeling maar dat trekt meestal vrij snel weg. De cupping wordt gecombineerd met massage en drainage (afvoer naar de lymfen). 

Deze techniek is o.a. ook heel effectief voor de vermindering van cellulitis, huidverbetering, vermindering van stress en lokale klachten zoals rug- en gewrichtspijn.